use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Γαρίδες με Πουρέ Σελινόριζας και Ντοματίνια

Συνταγή για Γαρίδες, Ντοματίνια & Εστραγκόν με Πουρέ Σελινόριζας & Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Αλτις Π.Ο.Π Καλαμάτα του Λευτέρη Λαζάρου. Περισσότερες συνταγές με θαλασσινά του βραβευμένου chef στο altis.gr
  • Έτοιμο σε45 λεπτά
  • Χρόνος Προετοιμασίας20 λεπτά
  • 2
recipe image Γαρίδες με Ελαιόλαδο, Ντοματίνια κι Εστραγκόν με Πουρέ Σελινόριζας

Υλικά
 

Για τον Πουρέ Σελινόριζας
  • 80 γραμ Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Αλτις Π.Ο.Π Καλαμάτα
  • 200 γραμ σελινόριζα κομμένη σε πολύ μικρό καρέ
  • 300 γραμ γάλα
  • 2 γραμ αλάτι
  • 0,5 γραμ πιπέρι
  • 15 γραμ μηλόξυδο
Για τις Γαρίδες
  • 40 γραμ Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Αλτις Π.Ο.Π Καλαμάτα
  • 250 γραμ γαρίδες καλής ποιότητας (8 τεμ)
  • 200 γραμ ζωμό λαχανικών ανάλατο
  • 2 γραμ εστραγκόν ξερό
  • 120 γραμ τοματίνια
  • 10 γραμ θυμάρι φρέσκο ψιλοκομμένο
  • 1 γραμ αλάτι
  • 0,5 γραμ πιπέρι

      Εκτέλεση

      Για τον Πουρέ Σελινόριζας
      1. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα και μόλις ζεσταθεί λίγο προσθέτουμε τη σελινόριζα. Ανακατεύουμε ελαφρώς και περιμένουμε.
      2. Μόλις μαλακώσει η σελινόριζα, την αφαιρούμε από τη φωτιά. Με ένα σουρωτήρι στραγγίζουμε τη σελινόριζα από το γάλα και τη μεταφέρουμε στο μούλτι.
      3. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και χτυπάμε. Βελτιώνουμε τη γεύση με το αλάτι, το πιπέρι και το μηλόξυδο.
      Για τις Γαρίδες
      1. Χαράζουμε από το κεφάλι προς την ουρά. Αφαιρούμε την αμμοσακούλα και κρατάμε το κεφάλι και την ουρά. Με τη βοήθεια ενός μαχαιριού χαράζουμε από την ουρά μέχρι κάτω να βγει το μαχαίρι έξω και αφαιρούμε το τσόφλι.
      2. Βάζουμε ένα τηγάνι στη φωτιά και προσθέτουμε το ζωμό λαχανικών, το ελαιόλαδο, το εστραγκόν, το θυμάρι και τα ντοματίνια. Αλατοπιπερώνουμε τις γαρίδες και τις προσθέτουμε μέσα στο τηγάνι.
      3. Μόλις ψηθούν οι γαρίδες τις αφαιρούμε από το τηγάνι και τις κρατάμε στην άκρη για το σερβίρισμα.
      4. Προσθέτουμε μέσα στο τηγάνι λίγο πουρέ σελινόριζας. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να δέσει η σάλτσα.
      Στήσιμο Πιάτου
      1. Σε ένα πιάτο στρώνουμε τον πουρέ σελινόριζας και περιχύνουμε με λίγη από τη σάλτσα που ετοιμάσαμε στο τηγάνι. Βάζουμε και από πάνω τις γαρίδες. Ραντίζουμε με λίγες σταγόνες Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Αλτις Π.Ο.Π Καλαμάτα. Στολίζουμε με λίγα μυρώνια και ένα κλωναράκι ρίγανη.

      Συνταγή για γαρίδες με ελαιόλαδο Άλτις, ντοματίνια κι εστραγκόν με πουρέ σελινόριζας, από τον chef Λευτέρη Λαζάρου