use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Σουφικό Ικαρίας

  • Χρόνος Μαγειρέματος30 λεπτά
  • Χρόνος Προετοιμασίας10 λεπτά
  • 4
recipe image Σουφικό Ικαρίας

Υλικά
 

ΣΥΝΤΑΓΗ
  • 2 μελιτζάνες
  • 2 κολοκύθια
  • 2  πιπεριές
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 2 κρεμμύδια γλυκά
  • 150 γρ.  φασολάκια
  • 1 μεγάλη ντομάτα
  • 150 ml. κόκκινο κρασί
  • 60 ml. Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Άλτις Καλαμάτα
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

      Εκτέλεση

      ΣΥΝΤΑΓΗΣ
      1. Κόβουμε όλα τα λαχανικά σε μέτρια κομμάτια και τα σωτάρουμε για 5 λεπτά με το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και τα αλατίζουμε.
      2. Προσθέτουμε το κρασί και πιπέρι, χαμηλώνουμε την φωτιά και σιγοβράζουμε μέχρι να μελώσει το φαγητό για περίπου 30-35 λεπτά .
      3. Σερβίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και το σουφικό τρώγεται ζεστό ή  κρύο.
      - Μπορούμε να προσθέσουμε στο φαγητό λίγο ψιλοκομμένο βασιλικό και θυμάρι