use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Σαρικόπιτες Κρήτης

  • Χρόνος Μαγειρέματος20 λεπτά
  • Χρόνος Προετοιμασίας1 ώρες
  • 6
recipe image Σαρικόπιτες Κρήτης

Υλικά
 

Για την Ζύμη
  • 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 30 ml. ρακή
  • 30 ml. Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Άλτις Χανιά Κρήτη
  • 360 ml. χλιαρό νερό
Για την Γέμιση
  • 400 gr. ξινομυζήθρα
Επιπλέον θα χρειστούμε
  • Μέλι και σουσάμι προαιρετικά
  • Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα Άλτις Χανιά Κρήτη

      Εκτέλεση

      ΣΥΝΤΑΓΗΣ
      1. Σε ένα μπωλ ρίχνουμε το αλεύρι, κάνουμε μια λακούβα στο κέντρο και προσθέσουμε το ελαιόλαδο, την ρακή και το νερό, ζυμώνουμε μέχρι να πάρουμε μια ζύμη που δεν θα κολλάει στα χέρια.
      2. Αφήνουμε τη ζύμη σκεπασμένη για 30 λεπτά σε ζεστό σημείο.
      3. Χωρίζουμε το ζυμάρι σε 2 ισόποσα κομμάτια και σε αλευρωμένο πάγκο ανοίγουμε το ζυμάρι με την βοήθεια ενός πλάστη.
      4. Ανοίγουμε ένα μεγάλο λεπτό φύλλο και το χωρίζουμε σε 5 οριζόντιες.
      5. Απλώνουμε στις άκρες κάθε λωρίδας θρυμματισμένη ξινομυζήθρα.
      6. Τυλίγουμε σε ρολό σαν το κρητικό «σαρίκι».
      7. Τηγανίζουμε τις σαρικόπιτες σε αρκετό ελαιόλαδο που έχει κάψει καλά μέχρι να πάρουν χρυσό χρώμα και τις ακουμπάμε σε απορροφητικό χαρτί.
      8. Σερβίρουμε τις σαρικόπιτες με μέλι με σουσάμι ή σκέτες.
      - Μπορούμε να ψήσουμε τις σαρικόπιτες στο φούρνο