use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Κολοκυθοκεφτέδες με Καβούρι και Κρέμα Αβοκάντο

Εδώ θα βρείτε συνταγή για Κολοκυθοκεφτέδες με Καβούρι, Κρέμα Αβοκάντο & Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Άλτις Καλαμάτα (Π.Ο.Π.). Εδώ θα βρείτε συνταγές για πεντανόστιμα πιάτα με ελαιόλαδο Άλτις.
  • Έτοιμο σε1 ώρες
  • Χρόνος Προετοιμασίας40 λεπτά
  • 4
recipe image Κολοκυθοκεφτέδες με Καβούρι και Κρέμα Αβοκάντο

Υλικά
 

Για τους κολοκυθοκεφτέδες
  • λίγο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Άλτις Καλαμάτα (Π.Ο.Π.)
  • 500 γρ. φρέσκα κολοκύθια
  • 30 γρ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 50 γρ. φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 10 γρ. άνηθο ψιλοκομμένο
  • 150 γρ. φέτα τριμμένη
  • 100 γρ. αλεύρι
  • 200 γρ. καβουρόψιχα
  • 30 γρ. μπέικιν πάουντερ
  • 8 γρ. αλάτι
  • 2 γρ. μαύρο πιπέρι
  • λίγο επιπλέον αλεύρι για το αλεύρωμα των κολοκυθοκεφτεδων
Για την κρέμα αβοκάντο
  • 50 γρ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Άλτις Καλαμάτα (Π.Ο.Π.)
  • 4 αβοκάντο ώριμα
  • 30 γρ. χυμό λεμόνι
  • 30 γρ. sweet chilli ή πιπέρι καγιέν (στη μύτη του κουτ. του espresso)
  • 10 φύλλα βασιλικού
  • 5 γρ. ξύσμα λεμόνι
  • 10 γρ. αλάτι
Για το στήσιμο του πιάτου ανά μερίδα
  • λίγα βρώσιμα φύλλα για στόλισμα

      Εκτέλεση

      Για τους κολοκυθοκεφτέδες
      1. Τρίβουμε τα κολοκύθια σε χοντρό τρίφτη, προσέχοντας να μην φτάσουμε στους σπόρους.
      2. Σε ένα μπολ βάζουμε το κολοκύθι που τρίψαμε, το φρέσκο κρεμμύδι, το μαϊντανό, τη φέτα, την καβουρόψιχα, το μπεικιν πάουντερ, το αλάτι και τον άνηθο.
      3. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και πλάθουμε τους κολοκυθοκεφτέδες.
      4. Τους αλευρώνουμε και τους τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα.
      5. Στεγνώνουμε σε απορροφητικό χαρτί.
      Για την κρέμα αβοκάντο
      1. Καθαρίζουμε τα αβοκάντο και αφαιρούμε το κουκούτσι.
      2. Τα κόβουμε σε μικρά κυβάκια.
      3. τα προσθέτουμε στο μπλέντερ μαζί με το ξύσμα, το ελαιόλαδο, το βασιλικό, το αλάτι, το χυμό λεμόνι, το τσίλι και ομογενοποιούμε μέχρι να γίνει μία λεία κρέμα.
      Σερβίρισμα
      1. Σε ένα ρηχό πιάτο βάζουμε μια ποσότητα από την κρέμα αβοκάντο και απλώνουμε με ένα κουτάλι.
      2. Από πάνω βάζουμε τους κολοκυθοκεφτέδες και στολίζουμε με λίγα φύλλα baby.

      Δείτε εδώ την εκτέλεση της συνταγής για κολοκυθοκεφτέδες με καβούρι και κρέμα αβοκάντο