use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Η κατανάλωση λιπών και ελαίων είναι απαραίτητη για τη φυσιολογική λειτουργία του οργανισμού μιας και παρέχουν ενέργεια, βιταμίνες και άλλα θρεπτικά συστατικά, ενώ παράλληλα δίνουν γεύση στα φαγητά μας. Ωστόσο, το είδος αλλά και η ποσότητα που καταναλώνουμε έχουν ιδιαίτερη σημασία για την υγεία.

Το Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο είναι διαφορετικό από τα άλλα φυτικά έλαια καθώς είναι πλούσιο σε μονοακόρεστα λιπαρά οξέα, τα οποία ανήκουν στα «καλά» λιπαρά που πρέπει να προσλαμβάνουμε καθημερινά. Δεν προέρχεται από σπόρους, αλλά είναι ο χυμός από τον καρπό της ελιάς ο οποίος διατηρεί την πληθώρα των ωφέλιμων ουσιών, καθώς δεν υποβάλλεται σε άλλη επεξεργασία.

Το ελαιόλαδο:

  • αποτελεί πηγή ενέργειας και μονοακόρεστων, «καλών» λιπαρών
  • αποτελεί πλούσια πηγή αντιοξειδωτικών, ειδικά το Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο
  • βοηθάει στην απορρόφηση των λιποδιαλυτών βιταμινών (Α,D,E) από τα τρόφιμα
  • συμβάλλει στη μείωση του κινδύνου για καρδιαγγειακά νοσήματα
  • συμβάλλει, στα πλαίσια του μεσογειακού τρόπου διατροφής, στην καλύτερη διαχείριση διαφόρων άλλων νοσημάτων όπως: σακχαρώδης διαβήτης τύπου 2, καρκίνος, νευροεκφυλιστικά νοσήματα, νόσος Alzheimer
  • προσφέρει αντιοξειδωτικές ουσίες και πολλά από τα λιπαρά που είναι απαραίτητα για την καλή ανάπτυξη κατά τη νεογνική και παιδική ηλικία