use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Η Ελλάδα είναι ένας τόπος ευλογημένος από τη γη και τον ήλιο μας!

Οι ποικίλες εναλλαγές στα τοπία, τα ελαιόδεντρα που σκαρφαλώνουν σε πλαγιές και σε χαράδρες, ο θαλασσινός αέρας, τα αρώματα λιβαδιού, οι «περήφανες» βουνοκορφές και η εύφορη γη είναι λίγα από τα χαρακτηριστικά που συμβάλλουν στο να παράγει η χώρα μας το καλύτερο ελαιόλαδο στον κόσμο!

Επίσης, το χαμομήλι, το φασκόμηλο και η ματζουράνα αφήνουν τα αρώματα τους απλόχερα στα ελαιόδεντρα, δίνοντας μας τη δυνατότητα να τα γευτούμε σε ένα ελληνικό ελαιόλαδο!

Για όλους αυτούς τους λόγους, η Ελλάδα κατατάσσεται ως η χώρα με το υψηλότερο ποσοστό παραγωγής Εξαιρετικού Παρθένου Ελαιολάδου στον κόσμο,  σε σχέση με τη συνολική παραγωγή της. Χώρες ανά το κόσμο προμηθεύονται ελληνικό ελαιόλαδο για να κάνουν τις απαραίτητες προσμίξεις και να βελτιώσουν το ελαιόλαδο που παράγεται στην επικράτειά τους.