use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Φιλέτο Κολιός στο Φούρνο με Σαλάτα Φινόκιο

Δείτε εδώ συνταγή για φιλέτο κολιού στο φούρνο με σαλάτα φινόκιο & Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Άλτις Π.Γ.Ε Χανιά. Εδώ θα βρείτε συνταγές για πεντανόστιμα πιάτα με ελαιόλαδο Άλτις.
  • Έτοιμο σε1 ώρες 10 λεπτά
  • Χρόνος Προετοιμασίας1 ώρες
  • 2
recipe image Φιλέτο Κολιός στο Φούρνο με Σαλάτα Φινόκιο

Υλικά
 

Για το Ψάρι
  • 50 γρ. Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Άλτις Π.Γ.Ε Χανιά
  • 300 γρ. φιλέτο κολιός
  • 1 γρ. εστραγκόν ξερό
  • 10 γρ. χυμό λεμόνι
  • 10 γρ. μάραθο φρέσκο ψιλοκομμένο
  • 100 γρ. ζωμό λαχανικών ανάλατο
  • 15 γρ. πιπεριά Φλωρίνης κομμένη σε μικρό καρέ
  • 5 γρ. αλάτι
  • 5 γρ. σκόρδο ψιλοκομμένο
Για τη Σαλάτα Φινόκιο
  • 20 γρ. Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Άλτις Π.Γ.Ε Χανιά
  • 100 γρ. φινόκιο (μαραθόριζα) κομμένο στο μαντολίνο σε ψιλές φέτες
  • 2 γρ. ξύσμα λάιμ
  • 2 γρ. αλάτι
  • 30 γρ. ρόδι
  • 10 γρ. χυμό λεμόνι
  • 100 γρ. χυμό πορτοκάλι
  • 5 γρ. μάραθο φρέσκο ψιλοκομμένο
Στήσιμο Πιάτου ανά Μερίδα
  • Μερικές σταγόνες Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Άλτις Π.Γ.Ε Χανιά
  • Λίγες φύτρες ή οποιοδήποτε βρώσιμο φύλλο έχουμε για στόλισμα

      Εκτέλεση

      Για το Ψάρι
      1. Φιλετάρουμε τον κολιό χαράζοντας λοξά με το μαχαίρι και καθαρίζουμε τα κόκκαλα
      2. Σημείωση: μπορούμε να κρατήσουμε τα κόκκαλα, για να κάνουμε κάποιο ζωμό
      3. Σε ένα ταψί βάζουμε το ελαιόλαδο, το χυμό λεμόνι, την πιπεριά, το εστραγκόν, το μάραθο, το ζωμό λαχανικών, το αλάτι, το σκόρδο και τα ανακατεύουμε.
      4. Προσθέτουμε τα φιλέτα ψαριού και τα βρέχουμε με τα υγρά και από τις δύο πλευρές.
      5. Τα τοποθετούμε με το δέρμα προς τα κάτω και τα βάζουμε στο φούρνο στους 200 βαθμούς για 10 λεπτά.
      6. Μόλις είναι έτοιμα, αφαιρούμε από το φούρνο.
      Για τη Σαλάτα Φινόκιο
      1. Καθαρίζουμε το φινόκιο και το κόβουμε σε λεπτές φέτες με ένα μαντολίνο, αλλιώς με ένα πολύ καλό μαχαίρι
      2. Σε μια μπασίνα βάζουμε το πορτοκάλι, το φινόκιο, το λεμόνι, το αλάτι και ανακατεύουμε
      3. Πιέζουμε όσο πιο καλά μπορούμε, για να μαριναριστεί το φινόκιο και να μαλακώσει μέσα στο όξινο μείγμα
      4. Προσθέτουμε το ξύσμα, το μάραθο, το Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Άλτις Π.Γ.Ε Χανιά και το ρόδι και με ένα κουτάλι ανακατεύουμε ξανά
      5. Αφήνουμε να μαριναριστεί ελαφρώς για 30-40 λεπτά.
      Σερβίρισμα
      1. Στήνουμε με ένα τσέρκι τη σαλάτα φινόκιο στο πιάτο και γύρω-γύρω βάζουμε τα φιλέτα του κολιού. Στολίζουμε με λίγες φύτρες και ραντίζουμε με λίγο ωμό ελαιόλαδο.
      Σημείωση
      1. Η συνταγή είναι για 2 άτομα και μπορεί να σερβιριστεί είτε σε 2 πιάτα είτε σε πιατέλα στο κέντρο του τραπεζιού
      2. Εάν θέλετε να ετοιμάσετε τη συνταγή για 4 ή παραπάνω άτομα μπορείτε να αυξήσετε την ποσότητα.

      Εκτέλεση συνταγής φιλέτο κολιός στο φούρνο με σαλάτα φινόκιο και Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Άλτις Π.Γ.Ε Χανιά