use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Milkshake με καραμέλα, ελαιόλαδο και αλάτι

  • Χρόνος Μαγειρέματος10 λεπτά
  • Χρόνος Προετοιμασίας10 λεπτά
  • 4
recipe image Milkshake με καραμέλα, ελαιόλαδο και αλάτι

Υλικά
 

Για την καραμέλα
  • 80 γρ. ζάχαρη
  • 120 γρ. φυτική κρέμα γάλακτος
  • 15 ml Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Άλτις Καλαμάτα
  • Ελάχιστο χοντρό αλάτι
Για το milkshake
  • 600 γρ. παγωτό βανίλια
  • 250 ml γάλα
  • 150 γρ. φυτική σαντιγί

      Εκτέλεση

      ΣΥΝΤΑΓΗΣ
      1. Η καραμέλα
      2. Ζεσταίνουμε ελαφρά την φυτική κρέμα.
      3. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε τη ζάχαρη να λιώσει και προσέχουμε να μη μας καεί.
      4. Αποσύρουμε και προσθέτουμε την φυτική κρέμα, τοποθετούμε ξανά το τηγάνι σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε μια ρευστή καραμέλα.
      5. Αποσύρουμε, προσθέτουμε το ελαιόλαδο, ανακατεύουμε και τέλος προσθέτουμε ελάχιστο αλάτι. Αφήνουμε την καραμέλα να κρυώσει.
      6. Το milkshake
      7. Στο μπλέντερ βάζουμε το παγωτό, τη μισή ποσότητα της καραμέλας και το γάλα, τα χτυπάμε καλά για μερικά λεπτά.
      8. Σερβίρουμε το milkshake σε 4 ποτήρια, γαρνίρουμε με σαντιγί και με την υπόλοιπη καραμέλα.
      - Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και άλλες γεύσεις παγωτού