use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Ταμπουλέ με λαχανικά, αρωματισμένο με δυόσμο σε βινεγκρέτ εσπεριδοειδών

  • Χρόνος Προετοιμασίας1 ώρες
  • 4
recipe image Ταμπουλέ με λαχανικά, αρωματισμένο με δυόσμο σε βινεγκρέτ εσπεριδοειδών

Υλικά
 

ΣΥΝΤΑΓΗ
  • 200 γρ. πλιγούρι
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 50 γρ. ψημένη πιπεριά Φλωρίνης κομμένη σε λωρίδες
  • 8-10 μικρά τοματίνια τσέρι κομμένα στα δύο
  • 1 ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 70 ml Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Άλτις Παραδοσιακό
  • Χυμός και το ξύσμα από ½ μέτριο πορτοκάλι
  • Χυμός και το ξύσμα από 2 λεμόνια
  • Πιπέρι
  • Αλάτι

      Εκτέλεση

      ΣΥΝΤΑΓΗΣ
      1. Μουλιάζουμε το πλιγούρι σε 400 γρ. ζεστό νερό και το χυμό ενός λεμονιού.
      2. Κατόπιν μεταφέρουμε το πλιγούρι σε μεγάλο μπώλ, προσθέτουμε τα λαχανικά, το χυμό των εσπεριδοειδών, αλάτι, πιπέρι και το ελαιόλαδο.
      3. Μαρινάρουμε το ταμπουλέ για μία ώρα στο ψυγείο και σερβίρουμε.
      Μπορούμε να προσθέσουμε στη σαλάτα και ψιλοκομμένο κόλιανδρο.