use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Πέννες με Τόνο, Κάπαρη και Ελιές

Συνταγή για πέννες με τόνο, κάπαρη και ελιές & Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Άλτις Π.Γ.Ε Χανιά, από τον chef Λευτέρη Λαζάρου. Μπες εδώ για περισσότερες συνταγές.
  • Έτοιμο σε45 λεπτά
  • Χρόνος Προετοιμασίας20 λεπτά
  • 4
recipe image Πέννες με Τόνο, Κάπαρη και Ελιές

Υλικά
 

  • 300 γρ. πέννες (600 γρ. βρασμένες)
  • 400 γρ. ντομάτα φρέσκια τριμμένη στο χοντρό του τρίφτη
  • 100 γρ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Άλτις Π.Γ.Ε Χανιά
  • 60 γρ. πιπεριά Φλωρίνης κομμένη σε μικρό καρέ
  • 60 γρ. φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 30 γρ. κάπαρη ξαλμυρισμένη ψιλοκομμένη
  • 50 γρ. ελιές Καλαμών κομμένες στα τέσσερα
  • 15 γρ. βασιλικός ψιλοκομμένος (μόνο τα φύλλα)
  • 10 γρ. άνηθο ψιλοκομμένο
  • 100 γρ. ζωμό λαχανικών ανάλατο
  • 150 γρ. τόνο σε νερό, στραγγισμένο
  • 15 γρ. ξύσμα λεμόνι
  • 10 γρ. αλάτι
Για το Σερβίρισμα ανά Μερίδα
  • 5γρ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Άλτις Π.Γ.Ε Χανιά
  • Λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Λίγα φύλλα βασιλικού

      Εκτέλεση

      1. Σε μια χαμηλή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το φρέσκο κρεμμύδι και την πιπεριά μέχρι να μαραθούν
      2. Στη συνέχεια, προσθέτουμε την ντομάτα και αφήνουμε να βράσει σε χαμηλή φωτιά
      3. Έπειτα, προσθέτουμε την κάπαρη, τις ελιές, το μισό βασιλικό και τον άνηθο
      4. Προσθέτουμε τις βρασμένες πέννες, τον ζωμό λαχανικών, τον τόνο, το ξύσμα, το αλάτι και τον υπόλοιπο βασιλικό
      5. Ανακατεύουμε καλά.
      6. Σε αλατισμένο νερό, βράζουμε τις πέννες για 12 λεπτά. Τις σουρώνουμε και τις στραγγίζουμε κάτω από τρεχούμενο νερό
      Σερβίρισμα
      1. Σε ένα πιάτο σερβίρουμε τις πέννες
      2. Ραντίζουμε με ελαιόλαδο και ρίχνουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι
      3. Στολίζουμε με λίγα φύλλα βασιλικού.

      Πέννες με Τόνο, Κάπαρη και Ελιές