use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Κόκκορας κρασάτος με χονδρά μακαρόνια και φέτα

  • Χρόνος Μαγειρέματος1 ώρες 30 λεπτά
  • Χρόνος Προετοιμασίας20 λεπτά
  • 4
recipe image Κόκκορας κρασάτος με χονδρά μακαρόνια και φέτα

Υλικά
 

ΣΥΝΤΑΓΗ
  • 1 μεγάλος κόκορας κομμένος σε μερίδες
  • 250 γρ. ντομάτα κονκασέ
  • 1 1/2 κουταλιά της σούπας ντοματοπελτέ
  • 4 κρεμμύδια ξερά κομμένα σε φέτες
  • 150 ml κρασί κόκκινο ξηρό ή ημίγλυκο λευκό κρασί
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 100 ml Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Άλτις Παραδοσιακό
  • 1000 ml ζεστό ζωμό κοτόπουλο
  • 1 πορτοκάλι
  • 2-3 γαρύφαλλα
  • 1 ξύλο κανέλα
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 300 γρ. σκλήρη Φέτα

      Εκτέλεση

      ΣΥΝΤΑΓΗΣ
      1. Σε μία ευρύχωρη κατσαρόλα ζεσταίνουμε 100 ml από το ελαιόλαδο, μόλις κάψει καλά σωτάρουμε τις μερίδες του κόκορα απ’όλες τις πλεύρες μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα, σβήνουμε με το κρασί και το αφήνουμε να εξατμιστεί.
      2. Ταυτόχρονα με το υπόλοιπο ελαιόλαδο σωτάρουμε τα κρεμμύδια σε μέτρια φωτιά για 20’
      3. και τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα.
      4. Χαμηλώνουμε θερμοκρασία και σιγομαγειρεύουμε με κλειστό καπάκι τουλάχιστον για 1 ώρα και 30΄. Βράζουμε τα χονδρά μακαρόνια σε άφθονο αλατισμένο νερό , τα σουρώνουμε και τα κρατάμε ζεστά.
      5. Σερβίρουμε τον κόκορα με τα μακαρόνια περιχύνουμε τη σάλτσα του από πάνω και προσθέτουμε θρυμματισμένη φέτα.
      Μπορείτε να φτιάξετε το φαγητό και με κοτόπουλο.